De ce poate fi terapeutică o ședință foto?

Când facem o ședință foto, căutăm în primul rând să creăm o atmosferă plăcută, să transmitem cumva energia noastră, entuziasmul pentru ceea ce facem și să creăm momente de conectare, de autenticitate. Apoi, căutăm în fiecare om ce vine la noi partea lui frumoasă, zâmbetul acela care îi face chipul luminos, strălucirea din ochii părinților când se uită la copilul lor sau tihna pruncului în brațele mamei.

Mulți fotografi alocă un timp bine definit pentru ședința foto. Pentru noi, asta nu contează, nu ne-am făcut un obiectiv din a ne încadra în timp, deși nici timpul nostru nu e nelimitat. Dar este mult mai important, din punctul nostru de vedere, ca voi să vă simțiți bine, să vă relaxați, să petrecem împreună timp de calitate, fără a simți presiunea minutelor ce trec și a cadrelor pe care le mai avem de făcut.

În al doilea rând, obiectivul nostru este să surprindem magia și frumusețea voastră, să realizăm acele cadre care vă avantajează, să ne focusăm în a găsi cel mai bun unghi, lumina potrivită, ce vă subliniază trăsăturile frumoase sau expresia unei emoții autentice. Probabil nici nu vă dați seama cât de mult vi se luminează fața în momentul în care cineva, în acest caz fotograful, vă spune că sunteți frumoși, că vă stă bine în acea poziție și arătați bine cu raza de lumină pe față.

Așa ar trebui să facem și în viața de zi cu zi: să ne concentrăm pe frumos, să ducem mai mult focusul pe partea pe care o apreciem din existența noastră. Am putea să ne bucurăm mai mult, fără să judecăm și să criticăm pe cineva sau ceva în orice moment.

Așa că vă provocăm să găsim partea frumoasă a vieții (cu toate neajunsurile ei și ale pandemiei) și să lăsăm să ne inunde magia unui zâmbet, a unui “Mulțumesc” rostit din suflet, a unei priviri în care citim iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *