Fotografie de familie – „îmbrăcați” în lumină

„Îmbracă-mă în lumină” este titlul ultimului hit pe care Pink îl interpretează, în familie am putea spune, alături de fiica sa. Așa au stat lucrurile și la ultima noastră sesiune de fotografie de familie: i-am „îmbrăcat” în lumină pe cei cinci membri ai unei familii din Franța, pentru care Sălajul a devenit o a doua casă. De fapt, și un loc unde intenționează să-și clădească o casă, la propriu, într-o frumoasă livadă dintr-un mic sat din apropierea Zalăului.

Într-o superbă după-amiază de august, ne-am jucat cu lumina și bucuria, printre flori de câmp și pomi fructiferi, alături de Perrine, Ewen, micuța Célia și părinții lor – Oriane şi Loïc,

A fost, dacă vreți, o reconfimare a ideii pentru care facem aceste sesiuni de fotografie de familie în natură. Mai exact, ideea că aceste ieșiri în „studioul” perfect pe care natura ni-l pune gratuit la dispoziție sunt, în primul rând, despre timp de calitate petrecut în familie, alături de cei dragi.

De data aceasta, a fost vorba despre cățăratul în copaci, legănatul în hamac sau pur și simplu plimbările printre flori de câmp.

Și, pentru că gastronomia e un aspect important în familiile din Franța, am aflat cu acest prilej și o inedită rețetă de mâncare franțuzească la ceaun, cu ceapă, carne de vită, bere neagră și prăjitură cu miere. La desert am avut o delicioasă tartă cu persici. Pentru că, nu-i așa?, numele aceste prăjituri este unul de origine… franceză.

Îmbrăcați și copleșiți de lumină, am oprit timpul, preț de câteva clipe aurii, transformându-l în emoții și imagini numai bune de pus în „cufărul ce amintiri”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *